krachttraining voor een platte buik

Gezonde voeding voor een platte buik met krachttrainen

Het is van essentieel belang om je bezig te houden met je voeding, gezond eten voor een goed gewicht, waarbij snacks uit den boze zijn. Om te starten met krachttrainen moet je voedingspatroon bestaan uit; groente en fruit, vezels, eiwitten en koolhydraten, denk daarbij aan rijst en pasta’s. Op calorieën hoef je niet zozeer te letten zolang je als vrouw zijnde minstens 2000 calorieën binnen krijgt, en als man minstens 2500 calorieën, om je lichaam en hersens dagelijks normaal te laten functioneren. Maak een schema van je dagelijkse voedingspatroon om te zorgen dat je op gezond gewicht komt (blijft), zodat je een goede balans hebt tijdens je krachttrainingen voor een platte buik.

Buikspieroefeningen

Wanneer je start met krachttraining, heb je niet genoeg aan buikspieroefeningen alleen, het is wel een oefening die je niet mag overslaan. Om een mooie platte buik te krijgen zal je meerdere oefeningen moeten doen, je kan de oefeningen thuis doen, maar ook in de sportschool. Met buikspieroefeningen verbruik je niet voldoende energie om spiermassa’s op te bouwen, de spiermassa is belangrijk om op te bouwen. En nee je hoeft niet bang te zijn dat je met 3 maanden eruit ziet als een bodybuilder, daar is wel wat meer voor nodig, en een veel intensievere krachttraining.

Vetpercentage

Een gezonde vetpercentage voor de vrouw ligt tussen 21-24 procent, terwijl dit voor mannen tussen de 14-17 ligt, elk percentage wat daar boven komt moet verbrand worden met krachttraining, in combinatie met cardiotraining van maximaal 30 minuten 3 keer in de week, voor het beste resultaat. Wil je echt een wasbordje creëren, dan zal je een lagere vetpercentage moeten toepassen, doe dit niet op eigen houtje maar samen met een diëtist alsmede een personaltrainer of een fitness instructeur.

Cardiotraining

Cardiotraining kan je doen doormiddel van bijvoorbeeld, fietsen, hardlopen, dansen, touwtjespringen en steppen (steps). De voordelen van cardio is dat je hart sneller pompt, wat weer zorgt voor een goede bloedsomloop, je voelt je er beter door, je valt af, niet onbelangrijk wanneer dit tot 1 van je doelen behoord, omdat cardio ook calorieën verbrand, en je longcapaciteit verhoogd.

cardiotraining

Krachttraining

Met krachttraining bouw je spiermassa op, dit doe je door oefeningen te doen, het liefst met gewichten, maar het kan natuurlijk ook met een specifiek krachttrainapparaat. Wanneer je steeds meer spiermassa opbouwt, des te meer calorieën je verbrandt, dat kan natuurlijk ook met cardio, alleen bouw je geen spiermassa op. Je spieren trainen met krachttraining heeft 1 enorm voordeel, namelijk; je spieren verbruiken vet in rust! Het is dus enorm belangrijk dat je met krachttraining, oefeningen in setjes uitvoert, waarbij je dus ongeveer 2 minuten rust neemt, tussen je oefeningen door.
Waar je natuurlijk wel op moet letten is dat je niet uren gaat trainen, terwijl een uur per dag volstaat, je moet voor jezelf nagaan wat ook haalbaar is, zodat je je motivatie en wilskracht niet verliest, en ter voorkoming van blessures, want dat wil je niet, voorkomen is beter dan genezen!

Krachttrainoefeningen

Er zijn heel veel verschillende oefeningen die vallen onder krachttrainingen. Hieronder zijn er een aantal genoemd voor beginners om thuis te beginnen met een goede start!

Buikspieroefeningen;

  • Easy crunch
  • Klassieke crunch
  • Oefenbal crunch

Billenoefeningen;

  • Boompje plassen
  • Bruggetje
  • Quats

Beenspieroefening;

  • bruggetje
  • Hurksprong
  • Zijwaartse lunges

Zorg ervoor dat deze oefeningen correct en veilig worden uitgevoerd.

Motivatie

Om je motivatie en wilskracht te behouden, is het belangrijk om een krachttraining schema te maken, die helemaal aan jouw levensstijl en voedingspatroon is aangepast.
Op die manier blijf je niet alleen gemotiveerd, maar is het ook nog eens veilig en verantwoord om met krachttrainen een mooie platte buik te krijgen, het is ook nog erg leuk om te doen en je wordt er zelfverzekerder van!